Conferința Națională de Acționări Electrice (CNAE) are o istorie și o identitate cu totul aparte. În cei 46 de ani de la prima ediție, a îmbrăcat un format autentic internațional, dar și-a menținut cu îndârjire caracterul nediluat, național pan-românesc. A reprezentat și reprezintă pe mai departe un forum academic, familial și elitist în același timp, al dezbaterilor și al aproprierii colegiale dintre specialiștii unui domeniu care avansează în modernitate cu mare viteză. Într-o epoca în care totul devine „electric”, mișcarea nu poate fi generată și controlată în totalitate decât tot „electric”.
În anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri înțelegem o dată în plus semnificația și beneficiile conceptului de unitate, ale aplicării acestuia pe mai multe planuri, inclusiv academic.
În primul rând, caracterul „național” al conferinței se referă la toată aria României Mari, indiferent de existența unor granițe statale impuse de istorie, dar și la diaspora românească de pretutindeni.
În al doilea rând, conceptul de unitate se integrează perfect în spiritul care a dominat Conferința Națională de Acționări Electrice (CNAE) încă de la începuturile ei. O unitate a specialiștilor și aspiranților dintr-un domeniu al performanței și al provocărilor precum cel al acționărilor electrice.
În tot acest context emulativ, revenirea Conferinței Naționale de Acționări Electrice (CNAE) la Iași reprezintă o datorie de onoare și o mare bucurie pentru generația de astăzi a acționaliștilor și mașiniștilor ieșeni. Cu speranța că vom fi gazde bune și primitoare, în cunoscutul spirit moldovenesc, vă invităm pe toți cei interesați să participați la CNAE 2018, la începutul lunii iunie, în parfumul îmbătător al teilor din Copoul Iașului.
Prezentări în plen CNAE 2018
Prof. Alexandru BITOLEANU, Universitatea din Craiova
”DESIGNING A FILTERING AND REGENERATION SYSTEM TESTING STAND AND EXPERIMENTAL EVALUATION”
Prof. Răzvan MĂGUREANU, Universitatea Politehnica București
”CONVERSIA ENERGIEI VALURILOR. CONTRIBUȚII. APLICAȚII”
Prof. Teodor PANĂ, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
”SPEED AND ROTOR FLUX ESTIMATION IN FIELD-ORIENTED INDUCTION MOTOR DRIVE SYSTEMS”
Ing. Radu ZLATIAN, Dir. R&D SOFTRONIC SRL Craiova
”SISTEME DE TRACȚIUNE ELECTRICĂ – REALIZĂRI ȘI PERSPECTIVE ALE INDUSTRIEI ROMÂNEȘTI”
Prof. Alecsandru SIMION, Dr.ing. Bogdan VIRLAN, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași
”STARTING OUT FOR FRACTIONAL SLOT PMSM IN IASI”